Pagina's

zaterdag 20 september 2014

Insectenburgers: yay or nay?

De laatste dagen kwam ik een aantal berichten tegen in de media die m'n (zwangere) maag niet goed bevallen zijn. Er zullen vanaf oktober insectenburgers verkrijgbaar zijn in de grote supermarkten! 
In de horeca is de trend al eerder gekend en kan je in bepaalde restaurants en broodjeszaken al kennismaken met de burgers. Zo worden er sinds kort insectenburgers verkocht bij het Oostends hamburgerrestaurant Cook & Roll. De hamburgers hebben een krokante topping van meelwormen en het gehakt van de burgers wordt vermengd met buffalowormen. Ook op bepaalde festivals kon je deze zomer al proeven van een lekkere insectenburger.
De insectenburgers zijn echt wel bezig aan een ware opmars want vanaf oktober zal je de burgers gewoon bij een aantal grote supermarkten kunnen kopen. Het merk Damhert komt als eerste op de proppen met hun gamma Insecta. Het gamma bestaat uit nuggets, burgers en schnitzels. De prijzen variĆ«ren tussen de 3 en 4 euro voor een pakje.
Ik vind het persoonlijk maar een raar idee om insecten te eten maar blijkbaar zijn de burgers wel lekker van smaak, ze zouden naar noten smaken. Er worden al in heel wat landen insecten gegeten en het wordt ook echt gepromoot. Insecten bevatten veel eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels en zouden dus een goed alternatief zijn voor het eten van vlees. Op ecologisch vlak is het een prima oplossing voor de voedselschaarste en de klimaatopwarming.
Wat vind jij? Allemaal aan de insectenburgers of wordt je al misselijk bij het idee?
Doei!
Vicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten