Pagina's

woensdag 9 juli 2014

Beauty essentials voor een weekendje weg

 
Als ik een weekendje weg ga maak ik er een sport van om zo weinig mogelijk beautyspulletjes mee te nemen. Terwijl thuis mijn badkamer vol met producten staat omdat ik graag keuze heb probeer ik voor een weekendje weg echt zo weinig mogelijk mee te nemen. Het hangt natuurlijk af van de bestemming. Ga je op survival in Durbuy hoef je geen koffer vol oogschaduwkleurtjes mee te nemen. Ik zou sowieso al geen make-up opdoen om ergens in een kajak te gaan zitten of om te verdwalen tijdens een nachtdropping.

Ga je een weekendje shoppen met vriendinnen en je wil er 's avonds nog op uit om je nieuwste outfit te showen dan heb je toch wat nodig om voor een leuke party make-up te zorgen. Als je liever niets meesleurt kan je ook nog altijd de toilettas van je bestie gebruiken natuurlijk. Ik vind het stiekem zelfs leuk om eens spulletjes van iemand anders te gebruiken. Zo ontdek je misschien de perfecte lipstickkleur.

Laats zijn we op weekend geweest, 1 nachtje slapen en het was meer een relax/shopweekend. Dit is wat ik meegenomen heb van beauty producten.

Eerst en vooral moet ik toegeven dat ik voor een korte trip nogal laks ben met reinigingsproducten. Ik heb echt geen zin om reinigingsmelk, lotion, make-up remover en watjes mee te sleuren voor slechts een paar nachtjes. Voor langere periodes neem ik het wel mee hoor want een week mijn huid niet reinigingen zou niet lukken.


Daarom heb ik hier slechts reinigingsdoekjes mee van Kruidvat. Ze zijn geschikt voor een normale tot gevoelige huid en de doekjes verwijderen ook waterproof make-up. Ik kan ze heel erg aanraden, ze zijn extra zacht en dik waardoor ze goed aanvoelen op het gezicht. Mijn gezicht prikt ook niet en voelt ook niet uitgedroogd aan. De doekjes verwijderen ook prima mijn waterproof oog make-up wat bij de meeste doekjes niet het geval is. Tenslotte vind ik het heel erg handig dat de doekjes een sluitklep hebben waardoor ze niet uidrogen.
 
 
Ik heb 4 producten meegenomen waar ik momenteel niet zonder kan. Eerst en vooral mijn Lancaster dagcrème met factor 30. Super product, je bent beschermt tegen de zon en hij voelt niet vet aan. Ik koop niet vaak duurdere producten maar deze is zijn geld meer dan waard. Ik heb ook de Smashbox primer meegenomen, met mijn rode huid gebruik ik Photo Finish Color Correcting Adjust. Deze heeft een groene kleur en helpt zo om roodheid te verdoezelen. Deze gebruik ik dagelijks dus deze gaat altijd mee. Tenslotte mijn foundation, zonder zou ik echt niet kunnen met mijn oneffen huid. Momenteel meng ik een duurdere met een goedkopere omdat dit voor mij de perfecte kleur is. Ik gebruik Mac Studio Sculpt in kleur NC25 samen met Catrice BB Alround Foundation in kleur 040. Goede foundations allebei. Ik heb geen poeder mee om het af te poederen, basis weet je wel ;-)


Ik neem op weekend één oogschaduwpaletje mee waar ik veel kanten mee op kan, meestal is dit een palette met bruintinten omdat ik die kleuren het meeste draag. Deze keer nam ik het MUA Undress Me Too palette mee. Deze heb ik nog niet zo lang maar sinds ik hem heb gebruik ik hem elke dag. Ik nam nog één van mijn favoriete highlighters mee en dit is de Sleek Face & Body Highlighter in Peach Shimmer. Een leuke tip is om deze eens als oogschaduw te gebruiken, je krijgt er een leuk effect mee. Ik hou van producten die kunnen multitasken.
 
Last but not least: een goeie mascara want zonder is je look toch niet af vind ik. Ik naam de Artdeco All In One Mascara mee, het is een sample die ik eens kreeg bij de schoonheidsspecialiste. Geen super speciale mascara, hij doet wat hij moet doen maar hij klontert snel. Ik nam deze mee omdat ik mezelf dus uitgedaagd had om mijn make-up zo weinig mogelijk plaats te laten innemen.
 

Natuurlijk moesten er nog een aantal kwasten mee. Ik heb de vier noodzakelijkste genomen. Voor mij is dit een foundationkwast, een poederkwast en oogschaduwkwast en een fijn kwastje om oogschaduw op mijn onderste ooglid mee aan te brengen. Ik nam 3 minikwasten mee en 1 grote. 2 borstels kwamen uit de Bamboo Set van Zoeva, een echte aanrader want voor 30 euro krijgt je 12 kwasten. Dit was mijn eerste set en na meer dan een jaar intensief gebruiken zijn deze nog steeds in prima kwaliteit. Je kan ze hier vinden. Ik had de buffer en poederkwast mee. De andere 2 kwasten zijn van MAC. Ik nam nr. 266SE mee en dit is de dunne kwast. De beste dunne kwast die ik al gehad heb, deze komt uit een Limited Edition die tijdens de feestdagen verkrijgbaar was maar komt overeen met de 266 die in het vaste assortiment zit. Als laatste nam ik nr. 239 mee, dit is de oogschaduwkast. 

Zoals ik dus zei is dit een artikel waar ik zo weinig mogelijk heb mee genomen en gebruik ik dagelijks meer producten. Ik zal later nog een artikel plaatsen met mijn dagelijkse make-up routine want ik lees dit ook graag bij anderen.

Neem jij je volledige stash mee tijdens een weekendje weg of neem jij ook zo weinig mogelijk mee? Laat het gerust achter in de comments.

Doei!
Vicky



1 opmerking: