Pagina's

donderdag 7 augustus 2014

27 weken zwanger: suikertest

Vorige week schreef ik dat ik officieel in het derde trimester zat. Blijkt nu dat dit niet klopt. Het derde trimester begint pas aan week 28.


Deze week was een rustige week waarin ik me vooral heel moe voelde en veel heb geslapen. Volgens mij komt dit door het kinkhoestvaccin die ik kreeg. Intussen voel ik me gelukkig weer wat fitter.
Dinsdag moest ik 's avonds langs gaan in het ziekenhuis om de welbekende suikertest te laten doen. Je moet een uur voor de test nuchter zijn daarna krijg je een glucosedrankje en moet je een uur wachten. Dan wordt er bloed afgenomen en deze resultaten zijn nu naar het labo. Krijg ik geen telefoontje de komende dagen dan is alles in orde. Wordt er toch gebeld dan is er kans dat ik zwangerschapsdiabetes heb, laat ons hopen van niet!
 
Top: Noppies - Broek: L&L - Slippers: Hema

 

 
Baby
Mijn buik wordt nu wel snel groter en groter, dus volgens mij maakt onze kleine man een mooie groeispurt. Ik kijk al uit naar het volgende gynaecoloogbezoekje om te zien hoe hij gegroeid is. Zoals vorige week al gezegd blijkt ons mannetje heel actief te zijn. Zelfs toen de vroedvrouw luisterde naar het hartje gaf hij haar een schop :-)
 
Cravings
Sommige dagen heb ik weinig eetlust en andere dagen zou ik de hele dag door eten. Ik probeer ook op de momenten dat ik geen honger heb goed te eten om zo appelflauwtes te voorkomen. De dagen dat ik de hele dag door zou eten probeer ik niet te veel te snoepen. Ik heb de laatste tijd regelmatig zin in een fris glas melk en in zuivelproducten in het algemeen ook eigenlijk. Ijsjes horen daar toch ook bij hé?
 
Mood
Mijn humeur kan heel snel van super vrolijk tot super slecht gezind gaan. Als er mensen discussiëren kan ik daar erg opgejaagd van worden, ik probeer zo'n situaties stellig uit de weg te gaan. Ik ondervind dat ik in het algemeen veel minder kan verdragen maar probeer toch zo verdraagzaam mogelijk te zijn tegen de mensen uit mijn naaste omgeving.
 
Mijn vriend heeft me verrast met een zwangerschapsarrangement bij de schoonheidsspecialiste. Dit vond normaal deze avond plaats maar ik heb helaas doorgekregen dat het niet kan doorgaan. Op zoek naar een alternatief dus want ik keek hier zooo naar uit.
 
 
 
Nog even een buikfoto met mijn maxidress van H&M. Met het warme weer is dit een van mijn vaste outfits samen met slippers er onder. Niet super elegant maar o zo gemakkelijk.
 
 
Tot volgende week!
 
Vicky

1 opmerking: